tirsdag 11. september 2012

Vackra Parkträdgårdar i Madrid

Madrid, huvudstaden och den största staden i Spanien, har det högsta antalet av träd än någon annan europeisk stad. Grönområdena i Madrid växer ständigt. Sedan 1997 har grönområden ökat med 16 %. För närvarande är 8,2 % av Madrids territorium grönområden, vilket innebär att det finns 16 kvadratmeter grönområde per invånare, långt över 10 kvadratmeter som rekommenderas av Världshälsoorganisationen. Madrid optimerar livsvillkor för sina medborgare genom att skapa fler och fler möjligheter till rekreation.

-Hyr en cykel vid Juan Carlos Park

Juan Carlos Park är en allmän park som ligger nordost om staden med en yta på 160 hektar. Den är utformad speciellt för cyklingssport, som tillåter besökarna att cykla förbi alla områden i trädgården. Cyklar kan hyras för max en timme att cykla runt i området. Efter denna period måste cykeln returneras till samma plats där den togs. Dessutom, för att garantera säkerheten, kommer cyklarna med en hjälm.
Det finns inga ursäkter för att inte göra någon sport utomhus med tanke på att cyklar tillhandahålls kostnadsfritt. Allt du behöver göra är att registrera dig vid  hyrningdisken bredvid huvudparkeringen där de kommer att ge dig ett elektroniskt kort, som inte är överförbart, och sedan ge dig tillgång till cyklar, utan att betala någonting.

-CASA DE CAMPO

På över 1.722 hektar, är Casa de Campo den största stadsparken i Spanien. Det är en idealisk plats för natur, kultur och sportälskare. Det finns historiska kvarlevor samt djur och växtarter där. Parken erbjuder olika fritidsaktiviteter, då det finns sport, restaurang och kulturinrättningar. Det är en idealisk plats för jogging, tennis, simning, cykling, paddling eller triathlon.

- Retiro park

Bakom Pradomuseet ligger Retiroparken, den mest besökta parken i Madrid. Det är en mötesplats för människor i alla åldrar, för rullskridskorälskare, fotbollsspelare och joggare.
Det centrala i parken är den stora sjön där du kan åka båt eller bara koppla av under ett träd. I parken kan du också titta på dockteater eller lyssna på levande musik. Bland parkens många statyer, finns det en till ängeln "Angel Caido" – det sägs vara den enda statyn i världen tillägnad en fallen ängel.

-Njut av landskapet i Parque del Oeste

Med undantag för det storslagna landskapet, är parken platsen för flera attraktioner. En av dem är La Rosaleda, en 17.000 kvm rosenträdgård där en årlig rosfestival hålls i maj. En fontän av Juan Villanueva i Paseo de Camoens finns belägrad här.


studieresor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar